Kontakt os

          Facaderenovering
 

Vi udfører alle former for renovering og vedligeholdelse af murede og støbte vægge. Facaden er ejendommens ansigt udadtil. En flot facade er derfor afgørende for helhedsindtrykket, når en bygning skal præsentere sig. Herudover udgør facaden en del af ejendommens klimaskærm. I et koldt klima som det danske, er det derfor vigtig at man med jævne mellemrum får sin facade efterset og vedligeholdt. Efter en længere årrække er almindelig vedligeholdelse ikke længere tilstrækkeligt, men kræver en egentlig facaderenovering.

Der findes en række forskellige facadetyper, herunder:

Pudset facade med indfarvet eller almindelig mørtel. Den indfarvede mørtel kræver mindre vedligeholdelse, mens almindelig mørtel typisk males, med speciel diffusionsåben maling, f.eks. cempexo, ca. hvert 10. år. Om man vælger den ene eller anden mørteltype er en smagssag. Den indfarvede mørtel giver mere “spil” i facadefarven, mens den malede mørtel giver en mere farvekonstant overflade.

Filset facade med indfarvet eller almindelig og malet mørtel. Filset facade er en behandling, hvor man påfører et ganske tyndt lag mørtel, hvorved man efter behandling, stadig kan fornemme stenenes konturer under mørtlen.

Blank mur, dvs. facade i ubehandlede sten, kræver meget lidt vedligeholdelse. I ældre ejendomme kan det dog være nødvendigt med udskiftning af beskadige sten, omfugning eller   afrensning   af  facaden.


Facaderenovering med indfarvet mørtel, Trørød

Kontakt os for en gennemgang af din facade.


Her er et nyttigt link, hvor du bl.a. kan se et farvekort for indfarvede pudsemørtler til pudsning og filsning af facade, samt farvekort for cempexo til maling af facaden. Andre specialfarver kan laves på bestilling. Klik på logo.

 TilbageMelhede & Søn - et murer og byggefirma
som følger med tiden
 Forside